Найважливіше свято країни на Вижниччині відзначали низкою цікавих заходів і впродовж кількох днів.

Так, вранці 23 серпня відбулося урочисте підняття Державного Прапора України у всіх населених пунктах району, а згодом в районному будинку народної творчості та дозвілля організовано головні урочистості, де найкращих жителів району нагороджено ювілейними відзнаками облдержадміністрації «100 років Буковинському віче», районними відзнаками «За заслуги перед Вижничиною», спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради, грамотами Вижницької міської ради, дипломами за участь у XXV Міжнародному гуцульському фестивалі.

А вже безпосередньо в День незалежності у Вижниці відбулося відкриття мотофестивалю для поціновувачів гірського мототуризму та ендуро «Шлях мольфара 2018», участь в якому взяли близько 80 учасників. Зустрічав гостей голова райдержадміністрації Руслан Сенчук. Очільник району побажав учасникам подолати всі перешкоди та насолодитись сповна краєвидами та величчю Карпат.

Також цього дня визначився переможець кубку району з футболу, яким стала команда футболістів села Банилів. В напруженій боротьбі банилівчани переграли команду Коритного з рахунком 1:0. Привітали переможців та вручили кубок голова районної ради Михайло Андрюк та народний депутат Іван Рибак.

По завершенню процесу нагородження для вижничан та гостей міста на Площі Героїв Майдану організовано концерт за участю лауреатів та переможців районних та обласних конкурсів та фестивалів.

А в цей же час в Берегометі відбулося відкриття чемпіонату Європи з рогейну (спортивного орієнтування), участь в яких узяло близько 300 учасників із 14 країн. Весь наступний день учасники змагалися в своїй витривалості та вмінні орієнтуватися на місцевості, де українці показали непогані результати. Нагородження переможців відбулося в неділю 26 серпня. Зокрема, у групі Man Open наші спортсмени здобули третє місце, у групі Women Open – друге та третє місце, а в групі Mix Open – почесне перше місце.

В рамках святкування Дня незалежності на горі Томнатик відбувся фестиваль «Любіть Буковину, бо вона того варта», участь в якому взяла і делегація з Вижницького району. В одному з куполів організовано конференцію на тему: «Розвиток туризму», де своїми думками ділилися понад 50 гостей з різних областей України, представники Міністерства регіонального розвитку України та гості із-за кордону. В рамках концертної програми виступив і Вижницький колектив ВІА «Смерічка», який зачарував присутніх народними піснями в сучасному аранжуванні. Завершилось святкування етно-дискотекою та файєр-шоу.