Сьогодні, 27 серпня, профільні постійні комісії районної ради, зокрема: з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту; з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, розвитку підприємництва та туризму; з питань власності, агропромислового комплексу, земельних відносин, охорони довкілля та надзвичайних ситуацій, розглянули порядок денний та регламент двадцять четвертої сесії районної ради VII скликання 30 серпня, ознайомилися з проектами рішень чергової сесії відповідно до функцій та повноважень постійних комісій. Депутатами обговорено пропозицію щодо зміни режиму робочого часу на території Вижницького району та рекомендовано розглянути на черговій сесії районної ради у питанні «Різне».

У зв’язку з необхідністю термінового вирішення питань стосовно дострокового припинення дії контракту з Сичовим П.О. та ліквідацію комунального закладу з фізичної культури і спорту «Вижницька районна дитячо-юнацька спортивна школа» профільними комісіями погоджено їх внесення на розгляд чергової сесії районної ради.
Крім вищезазначеного комісією з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту обговорювалося питання дотримання вимог Закону України № 1805-ІІІ від 08.06.2000 року «Про охорону культурної спадщини» закладами культури району.
Профільна комісія з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, розвитку підприємництва та туризму розглянула питання «Про направлення звернення до Верховної Ради України щодо закону № 5495 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів».
Комісія з питань власності, агропромислового комплексу, земельних відносин, охорони довкілля та надзвичайних ситуацій заслухала інформацію про роботу комунального підприємства «Вижницьке районне бюро технічної інвентаризації» та виконання його статутних завдань за 2017 рік та І півріччя 2018 року, розглянула депутатський запит Погребняка Р.М. щодо утворення робочої групи для розгляду та вирішення питання передачі дитячого оздоровчого табору «Юність» у комунальну власність смт.Берегомет та ряд клопотань, а саме:
- виконкому Вижницької міської ради від 16.08.2018 року № 02-15/1316 щодо надання згоди на поділ та вилучення частини земельної ділянки для будівництва амбулаторії та розміщення КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вижницької міської ради;
- Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім.В.Ю.Шкрібляка від 20.06.2018 року №207 стосовно надання в позичку будівлі по вул.Невського,5, в м.Вижниця;
- Вижницького районного суду від 27.06.2018 року б/н (вхідн.від 27.06.2018 року № 431/02-15) щодо заміни захисної споруди цивільного захисту населення.
За результатами розгляду та обговорень вищевказаних питань постійними комісіями прийняті відповідні рекомендації та висновки.