У 2019 році Вижницький район вже вчетверте буде приймати у себе всю гуцульську спільноту країни та ближнього зарубіжжя, перейнявши в серпні цього року естафету у міста Яремче Івано-Франківської області.

Належна підготовка до проведення такого масштабного заходу вимагає неабиякої праці як з боку влади, так і з боку відповідних відділів, установ та організацій, яких безпосередньо будуть брати участь у дійстві.
Тому, відповідно до доручень першого засідання оргкомітету по підготовці та проведенню XXVI Міжнародного гуцульського фестивалю, сьогодні, 27 листопада, під керівництвом голови ГО Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитра Стефлюка відбулося спільне засідання правління Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» з представниками культури гуцульських регіонів щодо підготовки та відзначення XXVI Міжнародного гуцульського фестивалю, що відбудеться з 30 серпня по 01 вересня 2019 року у Вижниці.
Участь у засіданні взяли голова районної ради Михайло Андрюк, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, голова Вижницького районного відділення Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Василь Марчук, голови районних відділень Всеукраїнського товариства «Гуцульщина», керівники культурних установ та освітянських закладів гуцульських регіонів.
Начальник відділу культури райдержадміністрації Наталія Додяк презентувала проект Положення про XXVI Міжнародний гуцульський фестиваль у 2019 році та ознайомила з попередньою програмою проведення фестивалю.
В ході дискусії присутні ділилися власним досвідом проведення фестивалів та вносили свої пропозиції до програми.
Відтак, розглянуто ряд планових питань товариства.
За підсумками засідання прийнято ряд пропозицій.