Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» спільно з Асоціацією місцевих рад "Ради Львівщини" та Львівською обласною радою організували візит самоврядників з Львівщини, Закарпаття, Буковини, Полтавщини, Луганщини та Донеччини на V Європейський Конгрес місцевого самоврядування, який проходить цими днями в Кракові (Польща).

Вижниччину на Конгресі представляють голова районної ради Михайло Андрюк та заступник голови Вашківецької міської ради ОТГ Андрій Приймак.

Захід розпочався офіційним відкриттям за участі голови Правління Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Олександра Ганущина та директора Центру Європейських Проектів Лешека Буллера.

Як повідомляє Михайло Іванович, учасники Конгресу вже мали можливість побувати на дискусійних панелях. Вже обговорили інструменти фінансування транскордонного співробітництва, зокрема в частині розширення географії транскордонних програм й збільшення їх фінансування та вели дискусію, присвячену макрорегіональним стратегіям, зокрема перспективам Карпатської стратегії.

Приємно, що Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» на вірному шляху в цьому контексті, і спільна з чотирма обласними радами Програма підтримки ініціатив місцевих карпатських громад та проект «Карпатська мережа регіонального розвитку» спільно з Мінрегіон та чотирма облдержадміністраціями, будуть найпереконливішим агрументом для Європейської Комісії щодо прийняття рішення про затвердження Європейської Стратегії для Карпат.

На учасників упродовж наступних днів чекає насичена програма, присвячена демонстрації кращих прикладів реалізації польськими самоврядними органами проектів за кошти ЄС.