В умовах розвитку громадянського суспільства та розширення участі громадян в управлінні державними справами в сьогоднішніх українських реаліях дедалі більше активісти починають реалізовувати проекти та гранти, які в результаті змінюють на краще життя в громадах та стимулюють інших також до активних дій. 

В цьому напрямку важливим пунктом є пошук партнерів, донорів та просто людей з активною громадянською позицію, яких об’єднує одна проблема та які спільно шукають шляхи її вирішення.

      Дуже часто донорів доводиться наполегливо шукати, а інколи вони приходять самі. 

      Сьогоднішній день відзначився цікавими знайомствами, які в перспективі мають всі шанси перерости в плідну співпрацю. Але про все по порядку. 

      В Чернівцях діє Український Народний Дім, який об’єднав у собі різні активні громадські організації та є еталоном області з реалізації проектів громадських ініціатив. Так, директор ГО «Буковинський центр виборчих технологій» Ігор Баб’юк завітав сьогодні на Вижниччину з представниками 12 громадських організації Республіки Молдова, які шукають партнерів для співпраці та реалізації спільних проектів за рахунок коштів Шведського фонду. 

      Зустріли гостей голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук та заступник голови районної ради Сергій Вірста.

      На Буковині вже реалізується проект «Захист прав людини в Чернівецькій області», яку втілює коаліційна група ГО «ЧЕРНІВЕЦЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ «ЗАХИСТ», ГО «ЧТІ «МРІЯ»», ГО «ЧООДЗІ «ЛІДЕР»» за підтримки ГО «AO Reprezentanța IM Swedish Development Partner». От якраз представниця останньої громадської організації Юліана Самбурскі розповіла, що їхня ГО представляє регіональний європейський офіс, який працює в різних галузях: соціальне підприємництво, інклюзія, забезпечення прав людей з обмеженими можливостями, розвиток громадянського суспільства, тощо. 

      В свою чергу Руслан Сенчук розповів про свій досвід роботи в громадському секторі, роль та приклади участі громадських організацій в управлінні справами. Також, гостям розповіли про діяльність громадських організацій та роботу громадського бюджету.

      Після візиту до райдержадміністрації гості попрямували до Вижницької міської ради ОТГ, а потім для них проведуть екскурсію містом та околицями.

      Якщо Вас зацікавила інформація, Ви маєте ідеї та бажаєте налагодити співпрацю – надаємо посилання на офіційну сторінку Фейсбук партнерів з Молдови:https://www.facebook.com/IM.Moldova/