Одне з найпоширеніших запитань, з яким звертаються дозвонювачі на «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372)-55-04-61, стосується вартості оформлення паспортних документів для громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Інформуємо, що від початку року змінилася вартість адміністративних послуг з оформлення  таких документів, як:

10 травня 2024 року завершується дія експериментального проєкту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Відтак, до законодавчого врегулювання надання послуг з одночасного оформлення паспортних документів із 11 травня 2024 року оформлення ID-картки та закордонного паспорта буде здійснюватися за загальними правилами.

Щодня кожен з нас перетинається з людьми, що мають особливі потреби. Але не всі ми знаємо, як з спілкуватися, не завдавши їм мимохіть шкоди, помічати їхні потреби, коректно спілкуватися та надавати з дозволу дієву допомогу.  

Про все це можна дізнатися у розділі «Довідника безбар’єрності» «Етика взаємодії з різними людьми». Він містить відповіді на такі важливі запитання, як:

На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372) 55-04-61 надходять запитання щодо можливості оформлення другого закордонного паспорта.

Нагадуємо, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон підтверджує особу за межами країни і дає право на виїзд з України та на повернення назад.  Згідно з чинним законодавством, кожен громадянин України має право на два закордонних паспорта.

Увага! Вчергове закликаємо Вас не користуватися послугами так званих посередників під час оформлення будь-яких документів.

Усі територіальні органи та територіальні підрозділи ДМС, Центри надання адміністративних послуг та центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс», які знаходяться в безпечних районах України та за кордоном, продовжують працювати та надавати адміністративні послуги. Оформити документи можна лише у вищезгаданих установах особисто.

Звертаємо увагу буковинців, іноземців та осіб без громадянства та внутрішньо переміщених осіб, що відзначення Великодня 05 травня 2024 року не змінить режиму роботи обласного апарату та територіальних підрозділів Управління ДМС у Чернівецькій області.

Актив у задовільному стані та складається з 2 приміщень площею 58,6 м² та 37,3 м².
Майно може бути використано з метою розміщення закладу харчування, їдальні, буфету, кафе, які не здійснюють продаж товарів підакцизної групи.

У багатьох населених пунктах України, в тому числі й на Буковині,  відбувається активний процес зміни назв площ, вулиць, провулків тощо. У зв’язку з цим чимало краян задаються запитанням: чи потрібно через це змінювати паспортні документи або проставляти нові штампи про реєстрацію місця проживання?

Роз’яснюємо: документи, що посвідчують особу, обмінювати не потрібно, як і ставити новий штамп про реєстрацію.

З 1 квітня 2024 року ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» змінює вартість бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

У зв’язку з цим зростає і загальна вартість оформлення цього документа.

На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372) 55-04-61 надійшло запитання: «З якого віку можна оформити закордонний паспорт неповнолітній особі на 10 років?».

Роз’яснюємо, що неповнолітнім особам від народження й до виповнення 16 років паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформляється  терміном на 4 роки. При цьому вартість та терміни отримання зазначеної адміністративної послуги однакові як для дорослих, так і для маленьких громадян України.