У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), та уклали у звітному періоді цивільно-правові договори про оренду нерухомості, за якими однією із сторін є фізичні особи, зобов’язані надсилати Інформацію за місцем своєї реєстрації. У разі якщо такі договори не укладалися, Інформація не подається.

Начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак поінформував громадськість, що у першому півріччі 2023 року  буковинський бізнес та мешканці області сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 4 млрд 603,1 млн грн податкових платежів, а це перевищує показники аналогічного періоду минулого року на 1 млрд 53,7 млн грн.

Міністерство цифрової трансформації повертає найочікуванішу послугу серед українців: у «Дії» стартує бета-тестування зміни місця проживання. Наразі послугою можуть скористатися жінки та діти.

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території Чернівецької області, що на період дії в Україні воєнного стану скасовано святкові неробочі дні.

4 липня 2023 року о 10.00 год відбудеться пресконференція директорки Чернівецького обласного центру зайнятості Любові Кожолянко на тему «єРобота: рік роботи програми на Буковині».

Назар Ориняк маючи значний досвід роботи на меблевій фабриці, займаючи посади столяра, інженера технолога, також був керівником цехів столярного, малярного та цеху обтяжки меблів, паралельно виконував обов’язки менеджера з продажу, вирішив в минулому році започаткувати власну справу. Підприємець для старту бізнесу скористався урядовою програмою єРобота «Власна справа».

Станом на 29 червня 2023 року у Чернівецькій обласній службі зайнятості зареєстровано майже 600 вакансій із оплатою від мінімальної (6700 грн) до 50 тис.грн.

Понад третина вакансій із зарплатою понад 10 тис.грн, 85 вакансій із оплатою понад 15 тис.грн, на 25 вакансій пропонують зарплату понад 20 тис.грн, одна вакансія – 50 тис.грн.