В умовах воєнного стану українські родини нерідко вимушено опиняються по різні боки кордонів, й ситуація, коли заяву на оформлення закордонного паспорта в Україні подає один з батьків, а отримує готовий паспортний документ хтось з рідних, є доволі поширеною.

Впродовж першої хвилі подачі заявок ( з 1 по 12 лютого 2023 року) в рамках урядової програми єРобота у Чернівецькій області надійшло 25 заявок на отримання  мікрогранту. 

Коментуючи надходження військового податку в о начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан подякувала всім буковинцям котрі чесною сплатою податків проявляють свій патріотизм та фінансово підтримують Збройні Сили України.

Державна міграційна служба нагадує, що у відокремлених підрозділах ДП «Документ» за кордоном доступна послуга оформлення першого паспорта громадянина у формі ID-картки по досягненню 14-річного віку.

В рамках Державної урядової програми на створення або розвиток власного бізнесу Чернівецький обласний центр зайнятості спільно з представниками Чернівецької військової обласної адміністрації впродовж лютого 2023 року проведе семінари «Мікрогранти: практичні навики щодо написання бізнес-планів».

Чи є платником земельного податку ФОП – платник ЄП за земельні ділянки, земельні частки (паї), які надавалися їй як ФО (право власності оформлено на ФО) та використовуються за призначенням для провадження господарської діяльності?

Державна міграційна служба нагадує про необхідність вчасно обміняти ID-картку та закордонний паспорт у разі виникнення таких обставин, як:

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що у січні  2023 року власники землі та землекористувачі сплатили до бюджетів громад Буковини понад 26,9  млн гривень земельного податку.

Відсутність реєстрації місця проживання не може бути підставою для відмови в оформленні першого паспорта громадянина України у вигляді ID-картки чи обміну документа у зв’язку з завершенням його терміну дії. Однак за відсутності «прописки» власнику першого паспорта не буде автоматично присвоєний Реєстраційний номер облікової картки платника податків.