У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон), крім змін до Податкового кодексу України, вносено зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), а саме: щодо розмірів штрафних (фінансових) санкцій за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій на період з 1 серпня 2023 року по 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022.

Фахівці Головного управління у Чернівецькій області звертають увагу на заповнення окремих позицій у податкових деклараціях з плати за землю (земельний податок та/ або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (форма Декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України 16 червня 2015 року №560 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 18 лютого 2022 року №83))

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій  області  інформують, Державна податкова служба  України розробила черговий відеоролик для суб’єктів господарювання щодо правил застосування РРО при торгівлі через інтернет.

У відео можна дізнатись як працювати через інтернет без касового апарату та без порушень законодавства.

Відеоролик «Про застосування РРО при торгівлі в інтернеті» розміщений на сайті ДПС за покликанням:  https://tax.gov.ua/diyalnist-/podatkoviy-audit/zastosuvannya-rro-prro/videouroki-ta-animatsiya-rro-prro/8555.html

За січень-липень 2023 року місцеві бюджети Чернівецької області поповнились на 285,5 мільйона гривень земельного податку, зокрема у липні територіальні громади отримали 56 мільйонів гривень.   Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У 2023 році до обласної служби зайнятості звернулися та отримували послуги понад 740 внутрішньо переміщених осіб. Працевлаштовані – більше 200.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно п. 291.4. ст. 291 Податкового кодексу України:

перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесено зміни з 01.08.2023, зокрема, до підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), який доповнено новим п. 9 прим. 1 щодо особливостей переходу суб’єктів господарювання, які використовували особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій  області роз’яснюють, у зв’язку з прийняттям Закону України від З0 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відбулися зміни у заповненні чеків для платників єдиного податку.  

Днями, податкова служба Буковини провела для представників бізнес – спільноти та консультантів з ведення бухгалтерського обліку робочу зустріч щодо питань застосування норм Закону України №3219. 

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій  області  інформують, Державна податкова служба України розробила черговий відеоролик для суб’єктів господарювання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

В даному відео роз’яснюється, який захист та гарантії надає фіскальний чек споживачам від недоброчесних продавців.

Відеоролик «Фіскальний чек – гарантія захисту прав споживача» розміщений на сайті ДПС за покликанням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/podatkoviy-audit/zastosuvannya-rro-prro/videouroki-ta-animatsiya-rro-prro/8537.html