Міністерство цифрової трансформації України запустило одну з найпопулярніших послуг в застосунку та на порталі «Дія». Відтепер українці можуть зручно та швидко змінити місце реєстрації без жодних черг та очікувань у держустановах.

Наразі сервісом можуть скористатися жінки, діти та чоловіки непризовного віку. Розширення послуги для чоловіків призовного віку наразі в розробці командами Мінцифри та Міноборони.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції» №4411, що стане суттєвим важелем впливу на неврегульованих мігрантів та сприятиме запобіганню та протидії нелегальній міграції в Україні.

30 липня, в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН.  Цей день покликаний звернути увагу на глобальну проблему, важке становище жінок, чоловіків та дітей, які стали жертвами тяжкого злочину.

Олексій Дмитрієнко з с.Мамаївці реалізував свою мрію завдяки урядовій програмі єРобота «Власна справа», започаткував з дружиною сімейний бізнес - виготовлення меблів за індивідуальним замовленням клієнтів.

Грантові кошти підприємець використав для облаштування офісу-магазину. Частину грантових коштів підприємець витратив на закупівлю сировини, обладнання та рекламу.

Підприємниця Крістіна Гайка з Чернівців впродовж 6 років займається  виготовленням продуктів здорового харчування під торговою маркою Гавра. Підприємниця скористалася урядовою програмою єРобота «Власна справа», отримала мікрогрант та запустила новий напрям діяльності - виготовлення шоколаду без додавання цукру.

Чи обов’язково СГ (в т.ч. платникам єдиного податку), які здійснюють роздрібну торгівлю пивом (в т.ч. виключно пивом), для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями обладнувати місце торгівлі РРО/ПРРО?

Визначено чергових переможців урядової програми «Власна справа», які подавали заяви на отримання мікрогрантів у 11 періоді, який тривав з  19 червня по 2 липня поточного року, а також доопрацьовані заявки, подані у попередніх періодах.

У Головному управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що своєчасне доведення платникам податків реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків, на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/)

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалені Верховною Радою зміни до Закону «Про імміграцію» щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства» №6516, який був ініційований Державною міграційною службою.