У Мінрегіоні розпочався Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнів.

У 2014 році між Урядом України (Бенефіціар) та Європейською Комісією було укладено Угоду про фінансування Програми підтримки секторальної політики - Підтримка регіональної політики України. Загальною метою Угоди є підтримка соціальної, економічної та територіальної згуртованості України і підвищення добробуту громадян по всій країні. Угода підтримує досягнення цілей як їх визначено у Державній стратегії регіонального розвитку України (ДСРР) на період до 2020 року. В рамках виконання Угоди передбачено проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку 

Проект «Програма підтримки аграрного і сільського розвитку в Україні» («Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк», надалі – «Кімонікс», запрошує подавати заявки на одержання грантів для інвестування діяльності, спрямованої на створення та налагодження ефективної роботи платформ (центрів) збору молодняка телят віком від 7 – 20 днів та промислового їх дорощування з використанням сучасних ефективних технологій, збалансованих кормів та належного ветеринарного догляду.

Представництво ЄС в Україні запускає спеціальний розділ на порталі «МЕТА» про переваги співробітництва Україна–ЄС. Його мета – інформувати українців про діючі програми підтримки та можливості, які ЄС надає Україні. Проект розробили в рамках національної комунікаційної кампанії Представництва ЄС в Україні "Прямуємо разом". 

Громадська організація «Українські креативні реформатори» впроваджує міжнародну програму «Діти Створюють Країну», до якої долучилися 450 учасників з 23 областей України, юні українці з Йорданії та Німеччини.

У рамках свого Фонду стратегічних інвестицій, Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк»., надаватиме гранти на впровадження місцевих ініціатив та інвестиційних проектів в  об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Інститут політико-правових та релігійних досліджень у 2018 році до Дня Конституції України проводить Національний конкурс наукових робіт «Роль молоді у розвитку місцевого самоврядування в Україні».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка“(зі змінами) та з метою реалізації державної політики з питань молоді щодо надання підтримки молодіжним та дитячим громадським організаціям у 2019 році для реалізації проектів, спрямованих на соціальне становлення та розвиток молоді

 Міністерство молоді та спорту України

оголошує конкурс з визначення проектів, розроблених молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019 році